Aangeboden: ACADEMIE-COLLEGES AMSTERDAM | Amsterdam | Cursus / Workshop | Bijzonderezaken

BijzondereZaken.nl

Bijzondere Aanbieding 17 t/m 23 oktober

Bijzondere Aanbieding 17 t/m 23 oktober

Aangeboden: ACADEMIE-COLLEGES AMSTERDAM

Kenmerken:

Omschrijving:

AMSTERDAMSE ACADEMIECOLLEGES

Deze colleges zijn bedoeld om grote thema's uit de geschiedenis op een wetenschappelijk aantrekkelijke manier aan te bieden aan een breed publiek.

Het thema van het nieuwe seizoen is 'Langs vier culturen'. Dat zijn de Egyptische, de Babylonische, Joodse en Griekse cultuur. De lijn wordt verzorgd door het Oude Testament waarin ongeveer tweeduizend jaar Joodse geschiedenis verteld wordt. Het verhaal begint omstreeks 1800 v.C. met de aartsvaders als nomaden in Tweestromenland. Daarna wordt Egypte het land waar de Joden wonen. Maar omstreeks 1200 v.C. vertrekken ze om na een nomadisch leven in de woestijn in het land Kanaan, zoals de bijbel het noemt, te gaan wonen. Daar worden ze sedentair en bouwen een koninkrijk op, dat de speelbal is van alle denkbare machten: Assyriërs, Babyloniërs, Perzen en Macedoniërs. Dan eindigt het Oude Testament. Maar hoe het leven verder ging, wordt in het Grieks verteld. Het Nabije Oosten wordt een Grieks culturele wereld waarin het Griekse Christendom zich ontwikkelt en een leidende kracht wordt in de cultuur van Byzantium en Rome.

De colleges beginnen op 24 september 2020 om 11.00 op Singel 452, ingang Doopsgezinde Singelkerk in Amsterdam en duren tot 13.00 uur. Het bijbehorende materiaal wordt digitaal aangeleverd. De reeks als geheel duurt tien weken en de prijs ervan is 175 euro. Voor meer informatie en om in te schrijven mailt u of belt u René van Royen 06.10810838.

Voor wie zich tegelijkertijd inschrijft voor een van de cursussen Latijn geldt een ticket-prijs van 250 euro voor beide.

Informatie

 • Prijs: € 175,00
  Bieden
 • Geplaatst op: 19-12-2019
 • Bekeken: 2482 keer
 • Hoogste bod: -
 • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Om een bod te plaatsen moet je eerst een gratis account aanmaken.
Bod uitbrengen

ANTIEK

ANTIEK

Bijzondere Zaken Facebook & Twitter

Bijzondere Zaken        Facebook & Twitter

Copyright bij Bijzonderezaken, alle rechten voorbehouden.